Mogelijk gemaakt door:

U zocht op 'Parodontitis'

14 zoekresultaten gevonden
Nutriënten (11)
Cranberry
De bessen van de cranberrystruik (Vaccinium macrocarpon) zijn goed voor de gezondheid, niet in de laatste plaats door het zeer hoge gehalte aan antioxidanten (waaronder stilbenen zoals pterostilbeen, triterpenoïden en flavonoïden zoals proanthocyanidines, anthocyanines en flavonolen). Wetenschappeli ...
Teunisbloemolie
De teunisbloem (Oenothera) staat bekend om haar fraaie, gele bloemen en komt van oudsher voor in Noord- en Zuid-Amerika, maar is ondertussen in vele landen te vinden. Teunisbloemolie is rijk aan gammalinoleenzuur (GLA). GLA is een onverzadigd omega-6 vetzuur, dat nauwelijks in de voeding voorkomt en ...
Borageolie
De boragebloem (Borago officinalis), of ook wel bernagie of komkommerkruid genoemd, is een bekend keukenkruid met blauwe bloemen, afkomstig uit de landen rond de Middellandse Zee en door de eeuwen heen verspreid over heel Europa en Noord-Amerika.  
Pycnogenol
Pycnogenol is een krachtige antioxidant en vrije-radicalenvanger, remt ontstekingen en heeft immunomodulerende effecten. Het voedingssupplement is goed voor hart en bloedvaten, mede door het verbeteren van de synthese van NO (stikstofmonoxide) uit het aminozuur arginine.
Vitamine K2
Vitamine K is belangrijker voor onze gezondheid dan voorheen werd gedacht. De vitamine ondersteunt niet alleen de bloedstolling, een functie van vitamine K die al heel lang bekend is. Vitamine K is ook essentieel voor de activiteit van een speciaal weefseleiwit (matrix-Gla-proteïne) dat door het bin ...
Ubiquinol
Ubiquinol is de gereduceerde vorm van co-enzym Q10. Het lichaam wordt zowel door eigen productie als door inname via de voeding voorzien van co-enzym Q10. De vetoplosbare stof is onmisbaar voor de productie van energie (ATP) in celmitochondriën, fungeert als antioxidant in celmembranen en lipoproteï ...
Co-enzym Q10
Co-enzym Q10 is een stof die het lichaam zelf maakt, vooral ten behoeve van de energieproductie in mitochondriën (celorganellen die verantwoordelijk zijn voor de energieproductie) en vanwege zijn antioxidantwerking. Het lichaam wordt zowel door eigen productie als door inname via de voeding voorzien ...
Lactoferrine
Lactoferrine is een zeer veelzijdige (voedings)stof. Naast antimicrobiële en weerstand verhogende eigenschappen heeft lactoferrine onder meer immunomodulerende, ontstekingsremmende, antioxidatieve, antiallergische, wondhelende, botopbouwende, ontgiftende, kankerremmende, vaatverwijdende, neuroprotec ...
Vitamine C
De mens kan zelf geen vitamine C synthetiseren en is voor de vitamine-C-voorziening volledig afhankelijk van de voeding. Vitamine C is wateroplosbaar en komt in het hele lichaam verspreid voor met de hoogste concentratie in de bijnieren en hypofyse. 
MSM
MSM (methylsulfonylmethaan) is organisch gebonden zwavel; de vorm waarin zwavel van nature voorkomt in alle levende organismen en biologisch actief is. Zwavel wordt vooral in eiwitrijke weefsels aangetroffen. Het is onder andere een bestanddeel van bindweefsel, rode bloedcellen, spieren, huid, haar ...
Omega 3-vetzuren EPA/DHA
Voldoende inname van de langeketen omega 3-vetzuren EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur) is belangrijk voor de gezondheid en het voorkomen en/of remmen van uiteenlopende chronische (ontstekings)ziekten waaronder hart- en vaatziekten, allergieën, diabetes type 2, obesitas en depressie.
Artikelen (2)
Lactoferrine een krachtig ijzerbindend eiwit in de eerste verdedigingslinie
Lactoferrine is een ijzerbindend eiwit (glycoproteïne) dat in het menselijk lichaam en bij de meeste zoogdieren voorkomt. ‘Lacto’ verwijst naar de bron waarin het als eerste is ontdekt (melk) en ‘ferrine’ naar de eigenschap om vrij ijzer te binden.
Berberine Veelzijdige fytonutriënt met breed werkingsgebied
De primaire toepassing van berberinerijke kruiden is het bestrijden van (gastro-intestinale) infecties en diarree.
Nieuws (1)
Webinar Mondgezondheid
De mond wordt beschouwd als een spiegel van je gezondheid. Marjolein Detiger legt uit hoe een gezond lichaam hand in hand gaat met een gezond gebit. Ze gaat dieper in op de functies van de mond, het gebit, en de tanden en hoe deze essentieel zijn voor het welzijn van het hele lichaam.