Mogelijk gemaakt door:

U zocht op 'Taaislijmziekte'

16 zoekresultaten gevonden
Nutriënten (9)
Taurine
Taurine wordt in het menselijk lichaam (met name in lever en hersenen) gesynthetiseerd uit de zwavelhoudende aminozuren cysteïne en methionine; bij deze omzetting is vitamine B6 nodig
Spijsverteringsenzymen
Spijsverteringsenzymen uit mond, slokdarm, maag, alvleesklier en dunne darm breken koolhydraten, eiwitten (waaronder gluten) en vetten in voedsel af tot kleine bouwstenen die vervolgens via de darmwand worden opgenomen.
Choline
De choline-inname en cholinebehoefte van mensen varieert sterk en waarschijnlijk krijgen veel mensen minder choline binnen dan ze nodig hebben.
Lactobacillus rhamnosus GG
Lactobacillus rhamnosus GG (LGG) is een bacteriestam die, ingenomen in de vorm van een voedingssupplement (probioticum), de gezondheid van de gastheer mede ten goede komt door het verbeteren van de intestinale microbiële balans (toename symbionten, afname pathobionten), versterken van de darmbarrièr ...
Vitamine D
De in vet oplosbare vitamine D is essentieel voor onze gezondheid. Wetenschappers hebben receptoren voor vitamine D aangetroffen in meer dan 30 verschillende typen weefsels en organen, waaronder afweercellen, hersenen, spieren, hart, alvleesklier, schildklier, bijschildklier, thymus, huid (hoorncell ...
N-acetyl-L-cysteïne
N-acetyl-L-cysteïne (NAC) is de geacetyleerde vorm van L-cysteïne, een zwavelhoudend aminozuur dat het lichaam zelf kan maken uit het aminozuur L-methionine, maar waarvan de synthese onder bepaalde omstandigheden onvoldoende is om in de behoefte te voorzien. Vandaar dat NAC wordt beschouwd als condi ...
Eiwitten (proteïnen)
Eiwitten in voeding zijn belangrijk voor onze gezondheid; aminozuren zijn de bouwstenen voor onder meer bindweefsel, botweefsel, spierweefsel, enzymen, hormonen, neurotransmitters, celstructuren zoals receptoren en ander belangrijke moleculen. Eiwitten zijn van hoogwaardige kwaliteit als ze goed ver ...
Vitamine A
Voldoende inname van vitamine A is van belang voor het gezichtsvermogen (zien bij lage lichtintensiteit), de genexpressie, celdeling en celdifferentiatie, kwaliteit van de slijmvliezen en epitheelweefsel (wondheling), groei en ontwikkeling, voortplanting, longfunctie, antioxidantstatus en een goede ...
Vitamine E
Vitamine E is de belangrijkste vetoplosbare antioxidant uit voedsel en bestaat uit acht verwante vitamine E-verbindingen (samen vitamine E-complex): vier tocoferolen (α-, β-, γ- en δ-tocoferol) en vier tocotriënolen (α-, β-, γ- en δ-tocotriënol). Naast antioxidantactiviteit heeft vitamine E invloed ...
Artikelen (7)
Resumé Choline Belang voor gezondheid vaak over het hoofd gezien
Choline is gedurende het gehele leven van essentieel belang voor een goede gezondheid. Dit belang is echter lange tijd niet goed onderkend.
Choline Belang voor gezondheid vaak over het hoofd gezien
Een te lage cholinestatus verstoort onder andere de vetstofwisseling en bevordert insulineresistentie. Het is cruciaal tijdens de zwangerschap en voor de ontwikkeling van het kind en beïnvloedt de gezondheid op latere leeftijd.
Gomhars Boswellia serrata Natuurlijke ontstekingsremmer
Traditionele toepassingen van boswellia zijn onder meer reumatische aandoeningen, intestinale ontstekingen, astma, geelzucht, wonden en abcessen, trombose(preventie), luc
Spijsverteringsenzymen fysiologie en het nut van suppletie
Enzymen spelen een zeer belangrijke rol bij het verteren van voedsel. Problemen met de aanmaak of activiteit van spijsverteringsenzymen leiden daarom vaak tot malabsorptie en maag-darmklachten. Suppletie met enzymen kan in deze gevallen mogelijk helpen.
AHCC nutriëntencomplex met krachtige immunologische werking
AHCC (Active Hexose* Correlated Compound) is binnen de Japanse complementaire en integratieve geneeskunde één van de meest gebruikte nutriënten voor mensen met kanker.
Naar een optimale eiwitinname
Dagelijks dient de mens voldoende eiwitten (met voldoende hoeveelheden essentiële aminozuren) uit voeding binnen te krijgen. Het lichaam gebruikt aminozuren, de bouwstene
Probiotica van groot belang voor onze gezondheid
De belangrijkste functie van het spijsverteringskanaal (van mond tot anus) is de inname en vertering van voedsel, de absorptie van voedingsstoffen en het uitscheiden van afvalstoffen.